Om mig selv

Siden jeg var ung, har jeg tegnet og malet, og jeg har deltaget på mange kunstkurser gennem årene. Jeg var 17 år, da jeg i 1965 deltog på mit første tegnekursus hos nu afdøde kunstmaler Alex Andersen i Otterup, hvorfra jeg stammer.

Det blev dog ikke kunstvejen, jeg valgte, men jeg har dyrket mine kreative evner igennem mit arbejde først som pædagog og siden som journalist. Jeg har således arbejdet ved både radio og TV. Billedsiden sammen med det journalistiske stof var interessant at arbejde med. Sidst i firserne begyndte jeg for alvor at deltage på forskellige kunstskoler og har siden da malet i perioder af længere eller kortere varighed.

Jeg har haft stor glæde af at modtage undervisning af professionelle kunstnere, som  har betydet meget for min udvikling. Indsigten i og arbejdet med kunsten har skærpet mine sanser, og det kunstneriske univers er blevet stadigt større, jo mere jeg beskæftiger mig med det.
De betyder også, at jeg har stor ydmyghed over for det at male. Man kan altid gøre det bedre, synes jeg.

Det er en udfordring hver gang, man står over for det hvide lærred. Indtil resultatet er tilfredsstillende, har jeg gennemgået en lang proces. Det tager tid at arbejde sig ind i udtrykket og få de former frem, som jeg søger, man går til og fra og ser på billedet med andre øjne.
Jeg eksperimenterer gerne med nye teknikker farver og former, hvor jeg dog forsøger at bevare min egen stil. Jeg arbejder altid med olie på lærred og gerne i temaer.

De senere år er jeg begyndt at fremvise min kunst og har således udstillet i kunstforeninger, på biblioteker og caféer og hos firmaer.

Kate Abild
Født: 131148
Civilstand: Single - to voksne døtre/svigersønner og tre børnebørn